Recept

Tulbandcake met cranberry’s en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Sofie: “Cranberry’s zijn niet hetzelfde als veenbessen: ze zijn veel groter, ongeveer zo groot als een kleine kers. Vind je geen verse cranberry’s, dan kun je ze vervangen door gedroogde exemplaren. Die staan bij de noten en het gedroogde fruit in de supermarkt.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C, boven- en onderwarmte. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een witte, luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Zorg dat het eerste ei volledig door het beslag is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt. Zeef de bloem met het zout en roer door het beslag. Roer maar net zo lang tot de bloem onder het beslag is gemengd.

  2. 2

    Wentel de verse cranberry’s en de pistaches door 1 eetlepel bloem en spatel ze door het cakebeslag. Zo zakken ze niet naar beneden. Schep het beslag in de vorm. Bak de cake 45 minuten in de oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm de cake dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

  3. 3

    Klop alle ingrediënten voor het glazuur samen op. Schep met een lepel het glazuur op je cake. Het glazuur mag niet té stijf zijn, voeg indien nodig wat extra melk toe.

  4. 4

    Werk de cake af met de cranberry’s en het takje rozemarijn. Laat er wat poedersuiker overheen sneeuwen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tulbandcake met cranberry’s en pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!