Recept

Risotto met zeevruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende risotto

bereiding
  1. 1

    Doe de mosselen met de wijn in een pan, kruid met peper en breng aan de kook. Laat ze openkomen, in ongeveer 3 minuten. Zeef en bewaar het kookvocht. Haal de mosselen uit hun schelp.

  2. 2

     

    Bak de scampi’s kort aan in olijfolie tot ze roze kleuren, maar nog niet helemaal gaar zijn. Bak ook de inktvisringen een minuutje mee. Haal ze uit de pan.

  3. 3

     

    Doe de bouillon bij het mosselkookvocht en breng aan de kook. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in de pan van de scampi’s in wat olie. Zet het vuur hoger, voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten, tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie.

  4. 4

     

    Zet het vuur weer lager. Voeg een pollepel van de hete bouillon toe en roer met een houten lepel tot het vocht verdampt is. Voeg dan nog een lepel toe en ga zo door tot alle bouillon opgewerkt is. Na zo’n 20 minuten is de rijst al dente. Haal van het vuur.

  5. 5

    Voeg de mosselen, scampi’s en inktvisringen toe. Roer om. Doe de parmezaan, peterselie, geraspte citroenschil en een flinke klont boter erbij. Kruid met peper en zout. Roer om, zet het deksel op de pan en laat de risotto nog 5 minuten staan alvorens te serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met zeevruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!