Italiaanse kalkoenrollade met pesto en zongedroogde tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Italiaanse kalkoenrollade met pesto en zongedroogde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend barbecuegerecht

bereiding
  1. 1

    Steek de barbecue aan, zorg voor indirecte warmte op ongeveer 180°C. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze grof. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof.

  2. 2

    Smeer over de volledige filet een laagje pesto en leg de grofgesneden tomaatjes en pijnboompitten aan één kant van 
de filet. Rol het vlees op, start aan de kant van de tomaten. Bind met keukentouw op tot 
een mooie rollade. Bestrijk de rollade met een laagje olijfolie.

  3. 3

    Leg de rollade eerst op de 
directe kant van de barbecue (boven de kolen) en keer het vlees af en toe. Wanneer het vlees mooi aangebakken is, verplaats je het naar de indirecte kant. Sluit het deksel. Na ongeveer een uurtje (of bij een kerntemperatuur van 75°C) is het vlees klaar. Laat de rollade nog even rusten onder zilverpapier.

  4. 4

    Stoom de aardappelen. Snij de bovenkant af en hol uit. Meng de aardappelvulling met een lepel verse kaas en fijngesnipperde verse kruiden en kruid flink met peper en zout. Doe de vulling in de aardappel en zet 30 minuten op de indirecte kant.

  5. 5

    Prik 2 brochettestokjes dwars door een vijftal asperges, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze 4 minuten op de directe kant, tot je grillstrepen ziet. Draai ze dan om en rooster nog enkele minuten.

  6. 6

    Snij de rollade in plakjes en serveer met de gepofte aardappelen en de gegrilde asperges.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Steek de barbecue aan, zorg voor indirecte warmte op ongeveer 180°C. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze grof. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof.

  2. 2

    Smeer over de volledige filet een laagje pesto en leg de grofgesneden tomaatjes en pijnboompitten aan één kant van 
de filet. Rol het vlees op, start aan de kant van de tomaten. Bind met keukentouw op tot 
een mooie rollade. Bestrijk de rollade met een laagje olijfolie.

  3. 3

    Leg de rollade eerst op de 
directe kant van de barbecue (boven de kolen) en keer het vlees af en toe. Wanneer het vlees mooi aangebakken is, verplaats je het naar de indirecte kant. Sluit het deksel. Na ongeveer een uurtje (of bij een kerntemperatuur van 75°C) is het vlees klaar. Laat de rollade nog even rusten onder zilverpapier.

  4. 4

    Stoom de aardappelen. Snij de bovenkant af en hol uit. Meng de aardappelvulling met een lepel verse kaas en fijngesnipperde verse kruiden en kruid flink met peper en zout. Doe de vulling in de aardappel en zet 30 minuten op de indirecte kant.

  5. 5

    Prik 2 brochettestokjes dwars door een vijftal asperges, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze 4 minuten op de directe kant, tot je grillstrepen ziet. Draai ze dan om en rooster nog enkele minuten.

  6. 6

    Snij de rollade in plakjes en serveer met de gepofte aardappelen en de gegrilde asperges.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.