Consommé van fazant met groentejulienne
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Consommé van fazant met groentejulienne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het vergt wat werk, maar het resultaat is de moeite waard

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uien grof. Snij de prei in stukjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Snij het borstvlees van de fazanten, hou 2 filets apart. Snij de billen, 2 borsten en het karkas in stukken.

  3. 3

    Bak de stukjes fazant in olijfolie in 5 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin. Blus met 1,5 l water. Voeg er uien, prei, wortel en laurierblad aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 uur op zacht vuurtje sudderen. Schuim de bouillon geregeld af.

  4. 4

    Giet de bouillon eerst door een zeef en daarna door een fijne doek. Laat afkoelen en verwijder het vet.

  5. 5

    Bak 2 fazantfilets in olijfolie 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn. Snij ze in reepjes.

  6. 6

    Zet de bouillon op het vuur, doe er al roerend de eiwitten bij om ze te klaren. Blijf roeren tot ze kookt. Zeef ze daarna door een fijne doek.

  7. 7

    Serveer de consommé met de groentejulienne (even geblancheerd) en reepjes fazantenborst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uien grof. Snij de prei in stukjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Snij het borstvlees van de fazanten, hou 2 filets apart. Snij de billen, 2 borsten en het karkas in stukken.

  3. 3

    Bak de stukjes fazant in olijfolie in 5 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin. Blus met 1,5 l water. Voeg er uien, prei, wortel en laurierblad aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 uur op zacht vuurtje sudderen. Schuim de bouillon geregeld af.

  4. 4

    Giet de bouillon eerst door een zeef en daarna door een fijne doek. Laat afkoelen en verwijder het vet.

  5. 5

    Bak 2 fazantfilets in olijfolie 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn. Snij ze in reepjes.

  6. 6

    Zet de bouillon op het vuur, doe er al roerend de eiwitten bij om ze te klaren. Blijf roeren tot ze kookt. Zeef ze daarna door een fijne doek.

  7. 7

    Serveer de consommé met de groentejulienne (even geblancheerd) en reepjes fazantenborst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.