Recept

Consommé van fazant met groentejulienne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het vergt wat werk, maar het resultaat is de moeite waard

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uien grof. Snij de prei in stukjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Snij het borstvlees van de fazanten, hou 2 filets apart. Snij de billen, 2 borsten en het karkas in stukken.

  3. 3

    Bak de stukjes fazant in olijfolie in 5 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin. Blus met 1,5 l water. Voeg er uien, prei, wortel en laurierblad aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 uur op zacht vuurtje sudderen. Schuim de bouillon geregeld af.

  4. 4

    Giet de bouillon eerst door een zeef en daarna door een fijne doek. Laat afkoelen en verwijder het vet.

  5. 5

    Bak 2 fazantfilets in olijfolie 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn. Snij ze in reepjes.

  6. 6

    Zet de bouillon op het vuur, doe er al roerend de eiwitten bij om ze te klaren. Blijf roeren tot ze kookt. Zeef ze daarna door een fijne doek.

  7. 7

    Serveer de consommé met de groentejulienne (even geblancheerd) en reepjes fazantenborst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Consommé van fazant met groentejulienne
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uien grof. Snij de prei in stukjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Snij het borstvlees van de fazanten, hou 2 filets apart. Snij de billen, 2 borsten en het karkas in stukken.

  3. 3

    Bak de stukjes fazant in olijfolie in 5 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin. Blus met 1,5 l water. Voeg er uien, prei, wortel en laurierblad aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 uur op zacht vuurtje sudderen. Schuim de bouillon geregeld af.

  4. 4

    Giet de bouillon eerst door een zeef en daarna door een fijne doek. Laat afkoelen en verwijder het vet.

  5. 5

    Bak 2 fazantfilets in olijfolie 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn. Snij ze in reepjes.

  6. 6

    Zet de bouillon op het vuur, doe er al roerend de eiwitten bij om ze te klaren. Blijf roeren tot ze kookt. Zeef ze daarna door een fijne doek.

  7. 7

    Serveer de consommé met de groentejulienne (even geblancheerd) en reepjes fazantenborst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!