Meest recente artikelen

Wildmenu voor kerst

Voor een klassiek, smaakvol feest

Wildmenu voor kerst Artikel

Rond de feestdagen zijn de meeste soorten wild vlotjes te verkrijgen. Hét moment dus om eens een wildmenu op tafel te toveren, van het hapje tot het hoofdgerecht.

Wild is een echte feestklassieker: niet alledaags en een tikkeltje luxueus. Fazant, haas, everzwijn, hert… ze zijn allemaal verkrijgbaar in december en verdienen een plekje op je feestmenu. Dit zijn onze suggesties.

Hapjes: toasts met eendenborst en peperkoektorentjes met wildpaté

Gerechten met wild hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn. Een eenvoudig toastje met gerookte eendenborst en vijg is een smaakbom en in een mum van tijd klaar. En met een uitsteekvormpje in de vorm van een ster maak je van peperkoek en wildpaté in een handomdraai een prachtig hapje.

Soep: consommé van fazant

Een licht soepje zoals consommé (een volledig ontvette en geklaarde bouillon) op basis van fazant en afgewerkt met reepjes fazant en groentejulienne is een prima start voor je feestmenu. Oké, het is best wat werk, maar je kunt je consommé al op voorhand maken en invriezen, bijvoorbeeld, zodat je alleen nog voor de afwerking moet zorgen.

 

Voorgerecht: wildkroketjes met veenbessenconfituur

Kaaskroketten en garnaalkroketten doen het altijd goed als voorgerecht. Waarom zou je ze eens niet vervangen door zo’n heerlijke wildkroket? Bovendien kun je ze makkelijk een dagje vooraf maken, zodat je ze alleen nog moet frituren. Een eenvoudige veenbessenconfituur en een simpel slaatje erbij en klaar.

Hoofdgerecht: reegebraad met spruitjessalade

Een feestelijk wildgebraad is ideaal voor je kerstdiner: het is makkelijker om één of twee grote stukken vlees te braden, dan om voor iedereen apart een stukje vlees te bakken. De spruitjessalade houdt het gerecht toch lekker licht. Geef er eventueel nog een kroketje, hasselback-aardappelen, gekaramelliseerde aardappelen of deze gestempelde aardappeltjes bij. Ben je met een kleiner gezelschap en kies je voor wild gevogelte? Dan zijn deze kwartels met pompoenabrikozen-quinoa en spinazie een prima optie.

Dessert: gepocheerde peertjes met saffraan, notencrumble en notenijs

Ook voor het dessert kiezen we voor echte najaarssmaken: peer en noten. De saffraan waarin de peertjes gepocheerd worden, geeft dit dessert een luxueuze touch.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Nog meer inspiratie voor je kerstmenu

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen