Tongrolletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tongrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met garnaaltjes

bereiding
  1. 1

    Snij de schoongemaakte champignons in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap van 1 helft. Snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan met een lepeltje citroensap, kruid met peper en zout en zet apart.

  2. 2

    Fruit de sjalotsnippers en bestrooi ze met bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje tot sausdikte indikken. Zeef en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de tongfilets aan de binnenkant (grijze kant) en rol ze op. Stoom ze in 8 tot 10 minuten gaar.

  4. 4

    Leg op elk bord 4 tongfilets. Werk af met de saus, wat garnalen, een stukje citroen en bieslook. Lekker met puree of hertoginnenaardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de schoongemaakte champignons in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap van 1 helft. Snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan met een lepeltje citroensap, kruid met peper en zout en zet apart.

  2. 2

    Fruit de sjalotsnippers en bestrooi ze met bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje tot sausdikte indikken. Zeef en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de tongfilets aan de binnenkant (grijze kant) en rol ze op. Stoom ze in 8 tot 10 minuten gaar.

  4. 4

    Leg op elk bord 4 tongfilets. Werk af met de saus, wat garnalen, een stukje citroen en bieslook. Lekker met puree of hertoginnenaardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.