Tongrolletjes

Zo maak je ‘t
  1. Snij de schoongemaakte champignons in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap van 1 helft. Snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan met een lepeltje citroensap, kruid met peper en zout en zet apart.

  2. Fruit de sjalotsnippers en bestrooi ze met bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje tot sausdikte indikken. Zeef en breng op smaak met peper en zout.

  3. Kruid de tongfilets aan de binnenkant (grijze kant) en rol ze op. Stoom ze in 8 tot 10 minuten gaar.

  4. Leg op elk bord 4 tongfilets. Werk af met de saus, wat garnalen, een stukje citroen en bieslook. Lekker met puree of hertoginnenaardappelen.

Variëren kun je leren...

Kidsfavoriet
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Cordon bleu van tongschar

Slank
  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Tongrolletjes met rucolapuree

Trage/Snelle variant
  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Tong met zongedroogde tomaatjes en courgette

Rock & Roll
  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zeetongrolletjes met appel-kerriesaus

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tongrolletjes met garnalenbisque

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tongrolletjes met botersaus en handgepelde Noordzee-garnalen

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Tongrolletjes met rucolapuree

  • Meer dan 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Tongrolletjes met langoustines

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Tongrolletjes in papillot met garnaaltjes