Recept

Kalfstartaar met kappertjesmayonaise, radijsjes en opgelegde rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke tartaar à la Sandra Bekkari!

Handig vooraf 

Maak de opgelegde rode ui een dag van tevoren. Je kunt meteen een voorraadje aan-leggen, want je kunt de uien in een bokaaltje twee weken in de koelkast bewaren.

Extra Makkelijk 

Geen zin of tijd om je tartaar zelf te snijden? Vraag dan aan de slager om het vlees met de hand voor je fijn te snijden.

O zo mooi 

Heb je geen serveerring in huis, lepel de tartaar dan op een hoopje op een bord en zet er een waterglas over. Draai wat rondjes met het glas tot je een perfect cirkeltje krijgt.

bereiding
  1. 1

    Maak de opgelegde rode ui. Pel de ui en snij hem in halve maantjes. Doe de ui in een kommetje en doe er het zout, de wittewijn­azijn en de honing bij. Zet alles onder met lauw water en roer om. Laat minstens 1 uur trekken.

  2. 2

    Maak de saus. Hak de kappertjes grof. Meng alle ingrediënten en kruid de mayonaise met peper.

  3. 3

    Spoel de radijsjes en snij ze in een fijne brunoise. Snij de helft van de appelkappertjes in twee.

  4. 4

    Snij het kalfsvlees in kleine stukjes. Breng de tartaar op smaak met peper, zout en worcestershiresaus. Leg de tartaar op de borden met behulp van een serveerring.

  5. 5

    Lepel de kappertjesmayonaise op de tartaar en verdeel er wat gepekelde rode ui over. Strooi er de brunoise van radijs en de gedroogde uitjes over. Leg op elke tartaar 1 heel en 2 halve appelkappertjes. Werk de tartaar af met een flinke draai van de peper­molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfstartaar met kappertjesmayonaise, radijsjes en opgelegde rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!