Recept

Gevulde kwartels met aardappel-knolseldergratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere feestelijke kwartels 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de knolselder en snij met de mandoline in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Wrijf een ovenschaal in met de knoflook en boter. Leg er de groenteplakjes in. Kruid met peper en zout. Verwarm de room en de melk. Schenk bij de groenten tot ze onder staan. Bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie. Zet 1 uur in de oven.

  3. 3

    Schil de appelen en snij in blokjes. Verhit wat boter in een pan en bak de appelblokjes goudgeel. Meng ze met het gehakt, voeg broodkruim toe en kneed goed. Kruid met peper en zout. Vul de kwartels met het gehaktmengsel en bind de pootjes samen. Verhit wat olie in een pan en bak de kwartels rondom goudbruin. Leg ze in een met olie ingevette ovenschaal.

  4. 4

    Schil de wortelen, laat er nog een stukje loof aan. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met de koriander, peper en grof zeezout. Zet de kwartels en de wortelen 20 minuten mee in de oven met de gratin, tot de wortelen beetgaar zijn. Bedruip de kwartels geregeld met het braadvocht.

  5. 5

    Blus de braadpan van de kwartels met de fond. Roer de aanbaksels los en giet alles in een pannetje. Zet op het vuur, laat inkoken en zeef de saus. Voeg wat room toe en kruid met peper en zout. Serveer de kwartels met de wortelen, gratin en saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kwartels met aardappel-knolseldergratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!