Recept

Terrine van eend met perencompote

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Feestelijke terrine

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Laat het broodkruim weken. Snij het eendenfilet, de varkensfilet en de eendenlever in blokjes. Schil en snipper 1 peer (zonder klokhuis of pitten) heel fijn. Schil de rest van de peren. Snij ze in stukken. 

 2. 2

  Bak het vlees kort aan in een likje olie. Stoof de gesnipperde peer eveneens kort aan in een likje olie. Maal het vlees samen met die ene peer  in het vleesmolentje of de keukenrobot. 

 3. 3

  Voeg er het geweekte broodkruim en de cognac aan toe. Vermeng tot een glad mengsel. Schep het in een bakvorm. Druk goed aan. Dek af en zet ongeveer anderhalf uur in een warm waterbad tegen de kook aan, in de oven op 175° C. Laat afkoelen en zet, goed afgedekt, in de koelkast. 

 4. 4

  Laat de overige peren met een likje water en een mespunt kaneelpoeder tot moes koken. Bewaar ook de perencompote in de koelkast.

 5. 5

  Ontvorm de terrine. Snij ze in plakken. Verwarm de perencompote en pureer heel kort met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met een snuifje fijne suiker. Werk af met de gemalen pistaches en een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Terrine van eend met perencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!