• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarteletje met limoenroom en rood fuit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Bekleed de vormpjes met het kruimeldeeg en bak ze zo’n 12 à 15 minuten krokant en goudbruin in de hete oven. Haal de vormpjes uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem van de taartjes ermee. Laat afkoelen en opstijven.

  4. 4

    Klop de room met de vanillesuiker half op. Schil zeste van de limoen en pers de limoen over de ricotta. Meng goed en schep dit mengsel, samen met de fijngesnipperde zeste, voorzichtig onder de opgeklopte room. Vul een spuitzak met de limoenroom en vul zo de taartjes. Werk de taartjes af met goed wat rood fruit, de munt en eventueel eetbare bloemetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Bekleed de vormpjes met het kruimeldeeg en bak ze zo’n 12 à 15 minuten krokant en goudbruin in de hete oven. Haal de vormpjes uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem van de taartjes ermee. Laat afkoelen en opstijven.

  4. 4

    Klop de room met de vanillesuiker half op. Schil zeste van de limoen en pers de limoen over de ricotta. Meng goed en schep dit mengsel, samen met de fijngesnipperde zeste, voorzichtig onder de opgeklopte room. Vul een spuitzak met de limoenroom en vul zo de taartjes. Werk de taartjes af met goed wat rood fruit, de munt en eventueel eetbare bloemetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.