Recept

Pavlova met pistache en rode vruchten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 80 à 100°C op onder- en bovenwarmte. Zie je dat de pavlova te veel kleurt, dan zet je de oventemperatuur een beetje lager. 

 2. 2

  Maak de pavlova. Maak eerst je kom en klopper vetvrij door ze schoon te maken met keukenpapier en azijn. Splits de eieren, de dooiers heb je niet nodig. Doe de eiwitten in een kom met een beetje suiker. Mix schuimig en voeg dan lepel per lepel de rest van de suiker toe. Klop de eiwitten tot glanzende, stevige pieken. 

 3. 3

  Meng het maïszetmeel met de azijn en schep het voorzichtig onder het eiwitschuim.

 4. 4

  Leg een vel bakpapier op een bakplaat en teken er 2 cirkels op van 20 cm doorsnede. Verdeel het eiwit over de twee cirkels. Laat het eiwit in het midden van de oven ongeveer 2 uur drogen. Zet de oven uit, maar laat de pavlova in de oven afkoelen. 

 5. 5

  Klop de mascarpone los met de poedersuiker. Voeg de room, het limoensap en de schil toe en klop voorzichtig. Plet 1/3 van de frambozen en laat wat uitlekken. Meng de frambozenpulp voorzichtig onder de mascarponeroom. 

 6. 6

  Besmeer de onderste pavlova met de frambozenroom, plaats het tweede deel erop en lepel er opnieuw flink wat mascarponeroom op. Werk af met de frambozen, de blauwe bessen en de gecrushte pistachenoten. Bestuif met poedersuiker en serveer meteen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met pistache en rode vruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!