Rode krulsla met rosbief, druiven, vijgen en walnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode krulsla met rosbief, druiven, vijgen en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade is heerlijk eenvoudig, maar de vijgen‐mosterdvinaigrette geeft ‘m net dat tikkeltje extra. 

bereiding
  1. 1

    Verdeel de sla in stukken en spoel en droog in een slazwierder. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Snij de vijgen in kwartjes. Spoel de druiven en haal ze van het takje.

  2. 2

    Maak de vinaigrette. Meng het citroensap met de vijgenconfituur en de maïsolie. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de salade over een grote kom en leg er tot roosjes gedraaide rosbief, kwartjes vijgen en druiven tussen. Werk af met de verkruimelde geitenkaas, de geroosterde walnoten en de rode ui. Serveer met de vijgen-mosterdvinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verdeel de sla in stukken en spoel en droog in een slazwierder. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Snij de vijgen in kwartjes. Spoel de druiven en haal ze van het takje.

  2. 2

    Maak de vinaigrette. Meng het citroensap met de vijgenconfituur en de maïsolie. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de salade over een grote kom en leg er tot roosjes gedraaide rosbief, kwartjes vijgen en druiven tussen. Werk af met de verkruimelde geitenkaas, de geroosterde walnoten en de rode ui. Serveer met de vijgen-mosterdvinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.