Recept

Tompoes met truffelcrème en gerookte eend

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk voorgerecht van truffel en eend.

Tip: door het bladerdeeg te bedekken met extra bakpapier en een bakplaat worden de bladerdeegrechthoekjes ultradun. Net wat je nodig hebt voor dit feestelijke voorgerecht. Je kunt altijd extra bladerdeegplakjes maken en ze bewaren voor een lekker dessert.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de plakjes bladerdeeg. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaat. Beleg opnieuw met een vel bakpapier en leg een bakplaat op het bovenste bakpapier. Bak ze 10 minuten in de oven. Verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier, wrijf de bladerdeegplakjes in met de eidooier en bak ze opnieuw 10 minuten in de oven of tot de plakjes bladerdeeg goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Klop de mascarpone op met de zure room en 2 à 3 druppels truffelolie. Kruid met peper en zout. Voeg enkele plakjes truffel toe, doe de crème in een spuitzak en leg die in de koelkast.

  3. 3

    Besprenkel de rucola met citroensap, olijfolie, peper en zout.

  4. 4

    Spuit vlak voor het serveren toefjes mascarpone op 4 plakjes gebakken bladerdeeg. Beleg ze met de rucola en enkele plakjes gerookte eend. Leg er de overige plakjes bladerdeeg op en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tompoes met truffelcrème en gerookte eend

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!