Recept

Lauwe chocoladetaartjes met perensorbet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke combinatie van chocolade en fruit

bereiding
  1. 1

    Maak de perensorbet. Schil de peren, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Breng de 200 g suiker met 200 ml water aan de kook. Zet het vuur lager en laat 3 min. pruttelen. Doe de peren erbij en laat 5 min. warmen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de citroenschil en het sap erbij. Mix fijn. Meng de eau de vie erdoor. Draai tot sorbet in de ijsmachine. Zet in de diepvriezer.

  2. 2

    Meng 110 g boter, 180g patisseriebloem en 60 g poedersuiker. Voeg hier 60 g amandelpoeder en 1 el cacaopoeder bij en voeg ook het ei toe. Kneed kort alle ingrediënten en laat een halfuur rusten in de koelkast. Rol het dan uit op een met bloem bestoven werkvlak, vet de taartvormpjes in met boter en bekleed ze met het deeg. Laat opnieuw een halfuur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Breng 180 ml room aan de kook, haal van het vuur en smelt er de twee soorten chocolade in. Laat afkoelen tot 37°C. Klop 45 g boter met 90 g suiker tot de suikerkorrels opgelost zijn. Roer het ei erdoor. Spatel de 90 g bloem en het bakpoeder erdoor. Meng met de chocolade.

  4. 4

    Vul de vormpjes met het beslag. Bak de taartjes 25 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.

  5. 5

    Ontvorm ze op een rooster en laat ze lauw worden. Serveer ze met een bolletje perensorbet en werk af met een plukje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe chocoladetaartjes met perensorbet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!