Meest recente artikelen

10 hoofdgerechten voor een kerst zonder stress

100% kerst 100% chill

10 hoofdgerechten voor een kerst zonder stress Artikel

Ben jij verantwoordelijk voor het kerstmenu, maar wil je vooral genieten van het feest? Maak het jezelf dan gemakkelijk en kies ervoor om een van deze tien hoofgerechten te serveren aan de feestdis. Zo geniet je gegarandeerd van een kerst zonder stress!

Tips voor een kerst zonder stress

  • Dokter je menu op voorhand uit. Inspiratie nodig? Speciaal voor jou maakten we meer dan 100 kerstmenu's die je stap voor stap uitleggen hoe je het kerstdiner zorgeloos tot een goed einde brengt.
  • Ga voor haalbare gerechten. Wanneer je voor veel gasten moet koken kies je bijvoorbeeld beter voor grote stukken vlees om te delen dan voor aparte porties.
  • Kies voor gerechten die je een dag op voorhand al kan klaarmaken of grotendeels kan voorbereiden.
  • Schaam je niet voor kant-en-klare producten. Alles zelf maken is leuk, maar niet altijd realistisch. Het is dus geen probleem om je bouillon, bladerdeeg, pasta … gewoon in de winkel te kopen.
  • Doe je boodschappen op tijd en vergeet ook niet dat je sommige producten best al op voorhand bestelt.
  • Wil je nieuwe technieken of ingrediënten gebruiken? Test ze dan op voorhand alvast eens uit. Loopt er de dag zelf toch iets mis? Ontdek dan hier onze oplossingen voor alle mogelijke keukenrampen.

10 stressvrije hoofdgerechten

Deze gerechten kun je makkelijk op voorhand maken, waardoor jij gegarandeerd een kerst zonder stress tegemoet gaat. Zo kan je op de dag zelf je gasten met een ontspannen glimlach ontvangen.

Opgelet: Ovenbereidingen kun je makkelijk op voorhand maken, maar het is belangrijk dat je ze pas op de dag zelf in de oven schuift. Anders loop je het gevaar dat het gerecht uitdroogt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen