Recept

Cupcakes met topping van zoute boter

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Sofie: “Zet de gebruinde boter even in de diepvries, of buiten als het koud is. Zo koelt ze sneller af en kun je je cupcakes sneller afwerken.” 

bereiding
 1. 1

  Laat alle ingrediënten minstens 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte.

 2. 2

  Maak het beslag. Mix de boter met de suiker en het vanille-extract tot een luchtig geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Zorg dat het eerste ei volledig door het beslag is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt.

 3. 3

  Meng het zout door de bloem en voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan het beslag. Mix telkens goed door. Voeg als laatste de melk toe.

 4. 4

  Vul de cupcakepapiertjes met het beslag. Dat lukt het best met een ijsschep (1 ‘bolletje’ is net genoeg voor 1 vormpje) of met een spuitzak. Bak de cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

 5. 5

  Maak de boterroom. Laat de helft van de boter smelten en lichtbruin kleuren in een pannetje. Haal ze van het vuur. Doe de gesmolten boter in een mengkom en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

 6. 6

  Doe de rest van de boter en 225 gram poedersuiker bij de gesmolten boter. Klop het mengsel met de mixer tot een lichte, luchtige massa. Voeg de honing en het vanille-extract toe en klop goed door. Is de boterroom niet stevig genoeg, voeg dan extra poedersuiker toe. Doe de boterroom in een spuitzak en werk er de cupcakes mee af. Spuit de boterroom in een grote rozet of kleine toefjes. Versier de cakejes met kleine speculaasjes met suikerglazuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cupcakes met topping van zoute boter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!