Meest recente artikelen

Patatjes!

Patatjes! Artikel

We gebruiken aardappelen meer dan vaak in onze alledaagse keuken. Maar toch zijn er ongetwijfeld enkele nieuwtjes die we je over dit basisproduct kunnen vertellen.

Wist je dat:

  • aardappelen niet alleen de basis zijn van frieten, kroketten of chips? Ze worden ook verwerkt tot alcohol, inkt en lijm.
  • ook in de tabaks-, textiel– en kartonindustrie aardappelen van pas komen? Net zoals ze verwerkt worden tot biologisch afbreekbaar plastic voor hondenbotten en geneesmiddelencapsules.
  • we jaarlijks maar liefst 80 tot 85 kg aardappelen per persoon eten?
  • aardappelen ons niet dik maken? Vele mensen denken dit, maar een aardappel bestaat voor 80% uit water, bevat geen vetten en levert weinig calorieën.
  • je door een aardappel in pekelwater (100 gr zout voor 1 liter water) te leggen, kan zien of het een bloemige aardappel of een vaste aardappel is? De bloemige zint, de vaste blijft drijven.
  • de grootste aardappel meer dan 2 kg woog? Hij werd geteeld door de heer Schotten en was 25 cm groot en 70,5 cm breed!
  • aardappelen familie zijn van de tomaten, aubergines en paprika’s?
  • als je aardappelen lang bewaart, de vitamine C verloren gaat? Wanneer je aardappelen in de schil kookt, gaan er ook minder vitamines en mineralen verloren.

Meer weten over aardappelen? Hier lees je er alles over.

>> Meer dan 890 recepten met patatjes? Klik hier!

Ben jij zot van patatjes? Of grijp je meer naar rijst of pasta?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen