Meest recente artikelen

Zo worden je krieltjes extra krokant in de oven

Onze beste tips

Zo worden je krieltjes extra krokant in de oven How to's

Knapperige ovenaardappelen mag je ons elke dag voorschotelen! Met onze tips maak je die krieltjes extra krokant in de oven.

Snij de krieltjes in stukken

Om krieltjes krokant te krijgen in de oven, snij je ze eerst best in tweeën (of als ze wat groter zijn in kleinere stukken). Zo creëer je extra veel oppervlakte.

Kook ze eerst kort

Voor je de aardappelen in de oven schuift, kook je ze eerst even voor. Zo ben je er zeker van dat de binnenkant straks gaar is. Leg de krieltjes niet in het koude water, maar gooi ze er pas in als het water kookt. Prik er af en toe even in met een scherp mesje: je zou makkelijk door de buitenkant moeten schuiven, maar niet helemaal tot het midden.

Schud ze op

Als je de aardappeltjes afgegoten hebt, schud ze dan even op in de pot (of het vergiet). Zo wordt de buitenkant wat kruimelig – die textuur geeft je krieltjes een extra crispy boost in de oven.

Verwarm de olie voor

Wil je die krieltjes écht krokant krijgen in de oven? Dan helpt het om de olie waarin je ze bakt, voor te verwarmen. Zet de oven op 200°C, sprenkel een laagje olie naar keuze op een bakplaat en zet ze in de oven. Als de oven (en de olie) voorverwarmd is, verspreid je de krieltjes op de plaat (zorg ervoor dat ze niet te vol ligt). Wanneer de bovenkant krokant en goudbruin is, draai je ze om. De krieltjes zijn klaar om te serveren als ook de andere kant knapperig is.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen