Meest recente artikelen

Zo worden je krieltjes extra krokant in de oven

Onze beste tips

  • Deel dit artikel:
Zo worden je krieltjes extra krokant in de oven How to's

Knapperige ovenaardappelen mag je ons elke dag voorschotelen! Met onze tips maak je die krieltjes extra krokant.

Snij de krieltjes in stukken

Om krieltjes krokant te krijgen, snij je ze eerst best in tweeën (of als ze wat groter zijn in kleinere stukken). Zo creëer je extra veel oppervlakte.

Kook ze eerst kort

Voor je de aardappelen in de oven schuift, kook je ze eerst even. Zo ben je er zeker van dat de binnenkant straks gaar is. Leg de krieltjes niet in het koude water, maar gooi ze er pas in als het water kookt. Prik er af en toe even in met een scherp mesje: je zou makkelijk door de buitenkant moeten schuiven, maar niet helemaal tot het midden.

Schud ze op

Als je de aardappeltjes afgegoten hebt, schud ze dan even op in de pot (of het vergiet). Zo wordt de buitenkant wat kruimelig – die textuur geeft je krieltjes een extra crispy boost in de oven.

Verwarm de olie voor …

Wil je die krieltjes écht krokant krijgen? Dan helpt het om de olie waarin je ze bakt, voor te verwarmen. Zet de oven op 200°C, sprenkel een laagje olie naar keuze op een bakplaat en zet ze in de oven. Als de oven (en de olie) voorverwarmd is, verspreid je de krieltjes op de plaat (zorg ervoor dat ze niet te vol ligt). Wanneer de bovenkant krokant en goudbruin is, draai je ze om. De krieltjes zijn klaar om te serveren als ook de andere kant knapperig is.

… of gebruik een geperforeerde bakplaat

Wie geen fan is van olie of het wat gezonder wil aanpakken, kan ook kiezen voor een geperforeerde bakplaat, een zogenaamde crisper-bakplaat. Dankzij de gaatjes in de bodem kan de hete lucht in de oven vrij circuleren, waardoor je krieltjes ook zonder olie héérlijk knapperig worden. Heb je nog geen crisper-bakplaat? Shop ‘m dan hier.

Geperforeerde Tala crisper bakplaat Libelle Lekker Shop

Crisper-bakplaat met gaatjes, € 24,95 in de Libelle Lekker Shop.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen