Meest recente artikelen

Welke aardappel kies je voor raclette?

Even belangrijk als kaas...

Welke aardappel kies je voor raclette? Artikel

De kogel is door de kerk: je gaat een avondje gezellig racletten! Natuurlijk is de keuze van de kaas daarbij heel belangrijk. Maar weet je ook welke aardappel je gebruikt voor raclette?

Raclette is supergezellig. Je zit met z'n allen aan tafel, niemand hoeft zich intussen op te sluiten in de keuken. En het is natuurlijk ook lekker. Een goede raclette staat of valt met de ingrediënten. Zo is de juiste kaas uiteraard heel belangrijk. Maar ook welke aardappel je kiest maakt uit voor een onweerstaanbaar lekkere raclette.

Welke aardappel voor raclette?

Het laatste wat je wil is dat je aardappel uit elkaar valt bij het racletten. Een extra bloemige of kruimige soort is dus geen optie. Een vastkokende aardappel is een beter idee, die behoudt namelijk goed z'n vorm en fijne textuur tijdens het koken. Je kunt 'm dus mooi in z'n geheel, in de schil presenteren. Ga in de winkel op zoek naar soorten als nicola, amandine, annabelle, charlotte of rosa. Bak of stoom ze gaar voor je aan tafel gaat. Let wel: vastkokende aardappelen hebben een langere gaartijd.

Kaas, patatjes en…

Per persoon reken je 2 tot 5 aardappelen (of rond de 150 gram), afhankelijk van de grote. Die hoeveelheid hangt bovendien af van welke extra's je erbij serveert. Het authentieke Zwitserse gerecht bestaat uit gesmolten kaas en aardappelen. Geen wonder dat het zo belangrijk is welke aardappel je voor je raclette uitkiest. Daarnaast kun je er ook wat groenten bij serveren. Minder traditioneel is het serveren van vlees (ham of worst) bij raclette, dat kwam er pas recenter bij. Of je kunt raclette ook serveren als bijgerecht tijdens het gourmetten.

Tips en recepten

Nu je weet welke aardappel je precies nodig hebt voor raclette, loopt het water je vast al in de mond. Er is dan ook geen enkele wet die je verplicht om racletten enkel voor feestjes en skivakanties te reserveren. Als je alle ingrediënten verzameld hebt, kun je meteen aan de slag. Hier vind je extra tips en de beste recepten voor de beste raclette ooit!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen