Meest recente artikelen

Zijn aardappelen dikmakers, ja of nee?

Feit of fabel?

Zijn aardappelen dikmakers, ja of nee? Artikel

Aardappelen worden vaak gezien als dikmakers. Maar is dat wel zo? Wij zochten het voor je uit.

Word je nu wél of niet dik van aardappelen te eten? Steeds meer mensen laten hun aardappelen links liggen en vervangen ze door quinoa en koolhydraatarme recepten. Wij zochten voor jou uit of aardappelen nu écht dikmakers zijn, of niet.

Zijn aardappelen dikmakers, ja of nee?

Zijn aardappelen nu echt zo slecht voor de lijn? Het antwoord is volmondig “nee”! Aardappelen bevatten helemaal niet zo veel calorieën: 200 gram gekookte aardappelen leveren ongeveer zo’n 150 kcal. En bovendien zijn ze ook een goede bron van voedingsvezels, kalium, vitamine B en C. Die vezels zorgen trouwens voor een voldaan gevoel, waardoor je niet snel terug honger krijgt en dus minder zult snacken.

Aardappelen zijn dus geen dikmakers, zolang je ze maar met mate en in combinatie met andere gezonde voedingsmiddelen eet. Reken 2 à 3 stuks gekookte aardappelen per persoon en ga voor een gezonde bereiding met veel groenten. Af en toe mayonaise, kaas of een romige saus bij je aardappel eten kan, maar maak er geen dagelijkse gewoonte van. Ook een rijke puree, gefrituurde aardappelbereidingen en gratin dauphinois laat je beter links liggen wanneer je op je lijn let.

De lekkerste gezonde recepten met aardappelen

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen