Meest recente artikelen

Krokante aardappelschijfjes: zo doe je dat

Pan, olie, boter, keukenpapier en klaar!

Krokante aardappelschijfjes: zo doe je dat How to's

Zo'n zakje voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt is natuurlijk superhandig. Maar hoe maak je er ook krokante aardappelschijfjes van? Op deze manier hebben ze altijd een mooi bruin korstje...

Er gaat natuurlijk niets boven krokante, vers gebakken aardappelschijfjes. Nog het liefst van een overschotje van de dag voordien. Maar als je geen aardappelen gekookt hebt, zijn die kant-en-klare aardappelschijfjes uit de supermarkt toch wel erg fijn. Alleen krijg je ze zo moeilijk krokant gebakken in de pan.

Ons grote keukengeheim? Keukenpapier, een mix van olie en boter, een héél hete pan en een flinke portie geduld.

Zo krijg je krokante aardappelschijfjes

1 Haal de voorgesneden aardappelschijfjes uit de verpakking en dep ze allereerst heel goed droog met schoon keukenpapier.

2 Doe dan de vetstof in de pan. Gebruik hiervoor de helft olie en de helft boter. De olie gebruik je omdat die goed heet kan worden, de boter zorgt voor het lekkere krokante korstje.

3 Zorg dat de pan en het mengsel van de boter en olie goed heet zijn voordat je de aardappelschijfjes erin doet om ze te bakken.

4 Leg de aardappelschijfjes op zo een manier in de pan dat ze allemaal de bodem raken. Gebruik desnoods twee pannen als eentje niet volstaat om de gewenste hoeveelheid aardappelen te bakken.

5 Laat vervolgens de schijfjes  eerst een paar minuten bakken voordat je ze allemaal omdraait.

6 Zijn ze bruin aan de onderkant? Draai ze één voor één om met een vork, zodat je de aardappelschijfjes ook aan de andere kant mooi krokant kunnen bakken.

Nog een paar tips

Als je de aardappelschijfjes niet vooraf droog hebt gedept, dan kun je ze vlak voor of tijdens het bakken met zout bestrooien. Dat neemt immers ook heel wat vocht op. Maar wij vinden het lekkerder om ze pas achteraf te zouten.

Nog een lekker ideetje: je kunt krokante aardappelschijfjes ook heerlijk kruiden naar smaak met paprikapoeder, rozemarijn – welke kruiden en specerijen je maar lekker vindt…

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen