Meest recente artikelen

Aardappelschijfjes: zo krijg je ze altijd lekker krokant

Pan, olie, boter, keukenpapier en klaar!

Aardappelschijfjes: zo krijg je ze altijd lekker krokant How to's

Zo'n zakje voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt is altijd superhandig. Maar krijg ze ook nog eens krokant... Op deze manier lukt het zeker en vast

Er gaat natuurlijk niets boven vers gebakken aardappeltjes, nog het liefst van een overschotje van de dag voordien. Maar als je geen aardappelen gekookt hebt, of er gewoon niet aan gedacht hebt, zijn die kant-en-klare aardappelschijfjes uit de supermarkt toch wel erg fijn. Alleen krijg je ze zo moeilijk krokant gebakken in de pan. Ons grote keukengeheim? Keukenpapier, in combinatie met een mix van olie en boter, een héél hete pan en een flinke portie engelengeduld.

Zo krijg je krokante aardappelschijfjes

1 Haal de voorgesneden aardappelschijfjes uit de verpakking en dep ze allereerst heel goed droog met schoon keukenpapier.

2 Doe dan de vetstof in de pan. Gebruik hiervoor de helft olie en de helft boter. De olie gebruik je omdat die goed heet kan worden, de boter zorgt voor het lekkere krokante korstje.

3 Zorg dat de pan en het mengsel van de boter en olie goed heet zijn voordat je de aardappelschijfjes erin doet om ze te bakken.

4 Leg de aardappelschijfjes op zo een manier in de pan dat ze allemaal de bodem raken. Gebruik desnoods twee pannen als eentje niet volstaat om de gewenste hoeveelheid aardappelen te bakken.

5 Laat vervolgens de schijfjes eerst een paar minuten bakken voordat je ze allemaal omdraait.

6 Zijn ze al mooi bruin aan de onderkant? Draai ze één voor één om met een vork, zodat ze ook aan de andere kant krokant bruin kunnen bakken.

Nog een paar tips

Als je de aardappelschijfjes niet vooraf droog hebt gedept, dan kun je ze vlak voor of tijdens het bakken met zout bestrooien. Dat neemt immers ook heel wat vocht op. Maar wij vinden het lekkerder om de aardappelschijfjes pas achteraf te zouten. Nog een lekker ideetje: je kunt ze ook heerlijk kruiden naar smaak met paprikapoeder, rozemarijn – wat je maar lekker vindt…

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen