Meest recente artikelen

Hoe kan ik een aardappel in de schil maken? Wij leggen het uit!

In de oven én op de bbq

Hoe kan ik een aardappel in de schil maken? Wij leggen het uit! Artikel

Of we 'm nu in de oven of op de barbecue maken; aardappelen in de schil zijn één van onze favoriete aardappelbereidingen. Maar hoe kun je zo'n aardappel in de schil maken? Wij leggen het voor je uit!

Gekookt, gebakken, verwerkt in een gratin dauphinois,… Wij zijn gek op aardappelen! Zeker wanneer we ze in de schil bereiden. Maar hoe kun je zo'n aardappel in de schil maken? En doe je dit best in de oven of op de barbecue? Wij sommen de verschillende methodes voor je op.

Hoe kun je een aardappel in de schil uit de oven maken?

Eerst en vooral is het belangrijk om de aardappelen goed schoon te borstelen onder stromend water. De schil van een aardappel is perfect eetbaar, maar natuurlijk wil je vermijden dat er nog zand of ander vuil aan hangt. Droog de patatjes daarna goed af, wikkel ze in aluminiumfolie en gaar ze 40 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. De gaartijd van de aardappels is afhankelijk van hun grootte. Om te checken of ze klaar zijn, prik je er best met een mes in. Als dit makkelijk door de aardappel snijdt, is 'ie helemaal klaar om opgegeten te worden!

Op de barbecue

Barbecue gepland? Serveer dan eens aardappelenin de schil in plaats van een aardappelsalade. Ze vallen bij iedereen in de smaak én je hebt er weinig werk mee; da's twee vliegen in één klap! Het enige wat je moet doen is de aardappelen schoon maken onder stromend water, ze in aluminiumfolie wikkelen en 30 à 40 minuutjes op de barbecue leggen. Leg ze liefst in of dichtbij de kolen en keer ze regelmatig om. Je kunt er ook voor kiezen om de patatjes eerst 10 minuten te koken; dan moeten ze slechts 20 minuutjes tussen de kolen liggen. Om te controleren of de aardappels gaar zijn, prik je er met een mes of satéstokje in. Als deze er makkelijk in- en uitschuiven, is je aardappel in de schil klaar!

Lekkere vullingen voor je aardappel in de schil

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen