Meest recente artikelen

Fabuleuze frietjes: zo maak je ze zelf

En win je de harten van klein en groot

  • Deel dit artikel:
Fabuleuze frietjes: zo maak je ze zelf How to's

Zoals je frietjes thuis smaken, smaken ze nergens. Zeker als je onze frietjestips & -tricks ter harte neemt!

Zo maak je homemade frietjes

  1. Schil 1 kg frietaardappelen. Welke aardappelen dat best zijn, lees je hier.
  2. Snij de aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.
  3. Snij de schijfjes vervolgens in staafjes.
  4. Spoel de frietjes in koud water en dep goed droog.
  5. Verhit het frituurvet op 160°C. Je kiest ofwel voor dierlijk vet (ossenwit) ofwel voor plantaardige olie (arachide of zonnebloem. Olijfolie is geen goed idee, want die kan schadelijk worden bij te hoge temperaturen).
  6. Laat de frieten 4 à 5 minuten bakken, tot ze ‘zingen’. Je hoort wanneer ze klaar zijn.
  7. Laat de voorgebakken frieten uitlekken en afkoelen.
  8. Verhoog de temperatuur van het frituurvet tot 180°C. Bak de frieten in 2 à 3 minuten goudgeel. Schud ze nog even op.
  9. Bestrooi met zout. Lekker met heerlijke homemade mayonaise! Of met zelfgemaakte ketchup.

Wat is belangrijk als je frietjes bakt?

  • Kies de juiste aardappelen. Bintjes zijn de beste.
  • Laat je voorgebakken frieten minstens een halfuur afkoelen. En probeer ze in de tussentijd niet allemaal op te eten ;-)
  • Leg niet te veel frieten ineens in het mandje, dan gaan ze aan elkaar kleven en worden ze niet krokant.
  • Het opschudden van je frieten is belangrijk: zo worden ze niet slap.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen