Heb jij je al afgevraagd wat precies het verschil is tussen loskokende en vastkokende aardappelen? We leggen het graag even uit en tippen je meteen de lekkerste recepten om beide soorten in te gebruiken.
We beginnen meteen met een trucje om te zien of je een los- of vastkokende aardappel hebt. Leg de aardappel in pekelwater (100 gram zout/liter water): een bloemige aardappel zinkt en een vastkokende blijft drijven. Maar wat dóé je er eigenlijk mee?
Loskokende aardappelen
Doorgaans worden voor puree loskokende of bloemige aardappelen gebruikt, maar volgens topchef Joël Robuchon is puree net het allerlekkerst met vastkokende aardappelen. Toegegeven: hij voegt wel heel veel boter toe om de puree extra smeuïg te maken!
Gebruik ze in deze recepten:
Vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen zijn heel veelzijdig en kun je gebruiken in de meeste bereidingen. Ga voor een extra smaakvolle variant zoals de nicola of charlotte.
Gebruik ze in deze recepten:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!