Meest recente artikelen

Welke aardappel kies je voor welk gerecht?

Inspiratie

  • Deel dit artikel:
Welke aardappel kies je voor welk gerecht? Artikel

Je hebt zin in frietjes, maar welke aardappels koop je dan? Of je staat in de winkel en wil puree maken, maar waren daar nu weer bloemige of vastkokende aardappels voor nodig? Met dit lijstje is die aardappelkeuzestress voorgoed verleden tijd.

  • Alpha (of Malta) is een kruimige aardappel met een gele schil. Geschikt om te koken, om te pureren en in ovenschotels.
  • Bildstar en Redstar zijn vastkokende aardappelen met een rode schil (die eetbaar én mooi is!). Geschikt in ovenschotels, wok en om frietjes van te snijden.
  • Bintje is kruimig tot vast met een gele schil. Een lekker allround aardappeltje om te bakken, frituren en poffen.
  • Charlotte is een vastkokende aardappel met een ovale vorm en een goudgele schil. Geschikt om te bakken, frituren en te stomen. Ook lekker in salades.
  • Doré en Eigenheimer zijn zeer kruimige aardappels met een gele schil en échte puree-aardappelen.
  • Krieltjes zijn vastkokende, jonge aardappelen die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Omdat ze zo klein en fijn zijn, passen ze haast overal in. Op z’n best in een salade.
  • Nicola is een uitzonderlijk vastkokende aardappel met een gele schil en een zachtzoete smaak. Geniet ervan in een salade, wok en ovenschotel.
  • Ronde Opperdoezer en La Ratte zijn vastkokende aardappelen met een een onregelmatige vorm. Lekker gekookt in de schil.
  • Vitelotte Noir is een vastkokende aardappel met een prachtige paarse schil en vruchtvlees. Heel decoratief in salades, maar ook top om te frituren of pureren.
  • Zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel, maar een groente. Hij is kruimig met een rode schil en vruchtvlees. Geschikt om te koken, bakken en pureren.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen