Meest recente artikelen

Zo maak je de perfecte aardappelsalade

Altijd-goed barbecuetopper

  • Deel dit artikel:
Zo maak je de perfecte aardappelsalade How to's

Op grootmoeders wijze met een lik mayonaise of lekker fris met yoghurt of zure room. Aardappelsalade is een graag geziene gast op elke zomertafel. Met deze zes tips eten je tafelgasten gegarandeerd de kom hélemaal leeg.

1 Gebruik vastkokende aardappelen om een aardappelsalade te maken. Ze blijven lekker stevig, ook als je ze in kleine blokjes snijdt. Onze favoriet zijn ratte-aardappelen. Deze zijn stevig en hebben een geweldige smaak. Kies aardappelen van ongeveer dezelfde grootte.

2 Kook de aardappelen in de schil, of geschild en in blokjes. Om de blokjes mooier heel te houden, kun je een scheutje azijn toevoegen aan het kookwater. Als je de aardappelen in de schil kookt, zullen ze veel meer smaak behouden.

3 Je kunt de aardappelen al een dag van tevoren koken. Zo kunnen ze goed koud worden en is je aardappelsalade de volgende dag extra snel klaar én extra fris. Win-win! Kook ze in koud water met een royale hoeveelheid zout en breng ze geleidelijk aan aan de kook op een middelhoog vuur. Eens het water kookt, zet je het vuur lager, zodat de aardappelen zacht blijven sudderen.

4. Als de aardappelen klaar zijn, koel je ze meteen af ouder koud, stromend water, zodat ze niet verder garen.

5. Kruid voldoende. Voeg zout toe aan je kookwater, maar proef achteraf ook of er nog extra kruiding nodig is.

6. Hou de kooktijd in de gaten. Prik met een vork in de aardappel om de gaartijd te bepalen. Te hard of te zacht gekookt is niet lekker.

7. Voeg de dressing op het juiste moment toe. Gebruik je een dressing van mayonaise, laat de aardappels dan eerst goed afkoelen.  Gebruik je een vinaigrette, dan mag je de dressing al onder de aardappels doen als ze nog warm zijn. Dat komt de smaak ten goede.

8. Voeg smaakmakers toe. Denk aan augurkjes, verse tuinkruiden of een hardgekookt eitje. Laat de salade gerust een nachtje in de koelkast staan, dan smaakt hij nog beter. Smullen maar!

De lekkerste aardappelsalades

Nu is het aan jou. Probeer deze aardappelsalades uit tijdens je volgende barbecue of picknick. Succes verzekerd!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen