Meest recente artikelen

Dit maak je met een restje gekookte aardappelen

Zo word je kliekjeskampioen!

Dit maak je met een restje gekookte aardappelen Artikel

Gooi dat restje gekookte aardappelen niet weg. Maak er liever één van deze snelle kliekjesgerechten mee. Want restjeskoken brengt rust: in je hoofd, je portemonnee én in je koelkast.

Niks in huis, denk je? Think again! Met een restje gekookte aardappelen kun je creatief aan de slag. Je maakt er heerlijke no-nonsensegerechten mee die bovendien klaar zijn in een handomdraai.

Aardappelburgers 

Prak de gekookte aardappelen en meng er een gefruit uitje, wat fijngehakte kruiden en een losgeklopt eitje onder. Meng tot een smeuïg mengsel en vorm er burgers van. Wentel ze even door paneermeel en bak ze goudbruin in de pan. Lekker met een frisse salade. 

Ook lekker: zoete-aardappelburgers!

Tortilla à l'improviste

Een tortilla is een gedroomd restjesgerecht. Maak je koelkast leeg en bak een tortilla met restjes groente, aardappelen, vlees, kruiden, kaas,… Voeg eitjes toe als bindmiddel.

Gebakken aardappelen

Een klassieker: bak de restjes gekookte aardappelen goudbruin in de pan of in de oven. Kinderproof met gehaktballetjes en appelmoes of lekker mediterraans met rozemarijn en wat look in de oven. En deze gebakken aardappelen met geitenkaas en honing moet je gewoon eens geprobeerd hebben.

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Viskoekjes met restjes gekookte aardappel

Stamp restjes gekookte aardappelen grof en meng met een blik uitgelekte zalm, tonijn of krab, wat ui en een ei. Kruid met peper en zout en vorm kleine burgers. Bak goudbruin in de pan in olie.

Frisse aardappelsalade 

Werk de restjes gekookte aardappelen op met wat mayonaise, yoghurt of zure room en voeg naar smaak kruiden toe. Lekker bij de barbecue.

In deze video zie je hoe je stap-voor-stap een fantastische aardappelsalade met kruiden maakt.

Cheesy aardappelschotel in de oven

Bestrooi de restjes gekookte aardappelen met geraspte kaas. Zet ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Ontdek hier meer ovenschotels met aardappelen.

Probeer ook deze recepten met een restje gekookte aardappelen

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Save

Save

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen