Meest recente artikelen

Welke aardappel kies je voor friet?

Voor het allerbeste resultaat

Welke aardappel kies je voor friet? Artikel

Frietjes zijn onze nationale trots. Maar welke aardappel gebruik je voor friet? Want je maakt ze best niet zomaar van elke aardappel...

Er zijn zoveel soorten, de vraag is dus welke aardappel voor friet te gebruiken… De allerlekkerste frietjes maak je van bloemige aardappelen. Bintjes, bijvoorbeeld. Dat zijn vrij grote, lange aardappelen die voldoende zetmeel bevatten om je frietjes lekker goudbruin en krokant te maken. Welke andere rassen aardappel gebruik je voor friet? Agria, Désirée, Première en Santé.

Extra tips

Bewaar je aardappelen niet te koud: dan worden er te veel suikers gevormd en kleuren de frietjes bij het bakken te donker. Om dit te voorkomen, kun je ze eerst blancheren, spoelen onder koud water en drogen alvorens ze te frituren. Door de frietjes eerst te blancheren, verdwijnt trouwens ook de acrylamide uit de aardappelen, een stof die kanker kan veroorzaken. De Europese Commissie zou graag willen dat frietjes daarom steeds eerst geblancheerd worden. Alleen: geblancheerde frietjes zijn lang niet zo lekker als gewone frietjes, ze zijn slap en smaken droger. Geen wonder dat Belgische frituristen niet te vinden waren voor dit voorstel. Gelukkig blijft het bij een aanbeveling.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen