Meest recente artikelen

Aardappelen kweken zonder tuin? Zo begin je eraan...

Ook leuk met kinderen!

Aardappelen kweken zonder tuin? Zo begin je eraan... Artikel

Niets zo lekker als krieltjes vers van het veld. Maar wist je dat aardappelen kweken ook kan zonder moestuin? Het is zelfs heel eenvoudig ! Zo begin je eraan.

Ook zo jaloers op mensen die zonder verpinken een krat appelen, emmer tomaten of voorraad boontjes uit hun tuin tevoorschijn toveren? Aan een tuin kunnen we je niet helpen maar er is wel goed nieuws. Ook zonder een hectare grond om je huis kun je makkelijk zelf kruiden houden. Je kunt zelfs zonder veel moeite groenten laten groeien in een bloempot. Maar zelf je aardappelen kweken op een kleine oppervlakte? Jawel, het is mogelijk! In slechts vier stappen kun je je nieuwe patatjes oogsten. Voor kinderen is het nog eens extra leuk, zelf aardappelen kweken.

Aardappelen kweken, zo doe je dat!

  1.  Zoek allereerst een grote plastic of juten zak, zoals een lege potgrondzak, bijvoorbeeld. Zet de zak op een goed beschut plekje waar hij minstens 4 uur per dag zon krijgt en zeker beschermd is tegen regen en vorst.
  2. Vul de zak eerst met een laag potgrond van 20 cm dik. Duw vervolgens drie aardappelen op gelijke afstand van elkaar in de aarde met de scheuten omhoog. Bedek de aardappelen daarna met aarde.
  3. Geef de aardappelen na het potten meteen water. Blijf ze daarna regelmatig water geven. De aarde moet altijd vochtig aanvoelen, maar het water mag er niet bovenop staan.
  4. Als alles goed gaat, komen na een kleine week al de eerste scheuten tevoorschijn. Laat dez scheuten groeien tot ze ongeveer 15 cm hoog zijn. Vul dan de grond bij met een laag van 10 cm aarde. Blijf op deze manier om de drie weken de zak aanvullen met aarde, tot de plantzak helemaal vol is.
  5. Na enkele maanden kun je beginnen oogsten. Snij de zak open en haal je aardappelen eruit. Je zult zien dat ze zich mooi vermenigvuldigd hebben. En voilà: klaar zijn je nieuwe patatjes… Zo makkelijk is het, je eigen aardappelen kweken! Nu nog kiezen hoe je ze gaat klaarmaken…

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen