Meest recente artikelen

Aardappelwedges: gebakken aardappelen op z'n Amerikaans

Heerlijk eenvoudig!

Aardappelwedges: gebakken aardappelen op z'n Amerikaans Artikel

Natuurlijk eten de Amerikanen ook frietjes, maar ze zijn vooral dol op aardappelwedges. In deze video ontdek je hoe je ze zelf maakt.

Aardappelwedges (of potato wedges) zijn knapperige aardappelpartjes. Je serveert ze bij alles waar je ook gebakken aardappelen bij zou serveren. Ze zijn ook heerlijk als hapje met een frisse dipsaus erbij. Gekruid met enkel peper en zout zijn ze al heerlijk, maar je kunt ze ook eenvoudig personaliseren met jouw favoriete verse kruiden.

Aardappelwedges bakken: zo doe je dat

  • Starten doe je met gekookte aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen (maar borstel ze vooraf wel goed schoon): de schil maakt ze straks extra krokant.
  • Snij de gekookte aardappelen in lange partjes. Maak ze niet te fijn: de beste potato wedges zijn lekker stevig en tamelijk groot.
  • Bak de partjes in gelijke delen boter en olijfolie. De boter zorgt voor de smaak, de olijfolie zorgt ervoor dat het geheel niet verbrandt. De temperatuur mag trouwens tamelijk hoog zijn: de aardappelen zijn al gaar, dus nu gaat het vooral om het crispy korstje. Leg de pan niet te vol: zo koelt ze niet te snel af en kun je de partjes vlot draaien.
  • Breng op smaak met peper en zout. Andere smaakmakers die je kunt uitproberen, zijn paprikapoeder (al dan niet gerookt), oregano, tijm, rozemarijn, chilivlokken, …

Recepten met aardappelwedges

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen