Natalies veggie weekmenu
Veggie all the way!
Redactrice Natalies hart maakt telkens een sprongetje wanneer haar kinderen op het einde van de week vragen: 'Hebben we eigenlijk al vlees gegeten?'. "Dat betekent dat ze het helemaal niet missen", klinkt het.
Natalie: "Mrs. Veggie, zo noemen ze me thuis weleens. Natuurlijk eet ook ik graag eens een stukje vlees of vis, maar ik ben ervan overtuigd dat je het niet mist als je genoeg tijd investeert in het op smaak brengen van de groenten.
3x veggie alternatief
- "Groenteballetjes: het is soms even zoeken naar smaakvolle en vooral sappige groenteballetjes. Ik ben zelf fan van de balletjes van zoete aardappel en spinazie van Just, een Belgisch merk. Ook die van Plan't, het vegetarische huismerk van Colruyt, zijn smaakvol en sappig."
- "Kipstuckjes: een vriend die bij elk etentje uitpakt met een fantastische Thaise curry, verraste ons onlangs met een heerlijke versie met kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Niemand die het verschil proefde met echte kip, zo lekker."
- "Groenteburgers: ik zweer bij de groenteburgers van La Vie Est Belle. Ze brengen elk seizoen nieuwe smaken uit. De herfstburger met pompoen en hazelnoot barst van de smaak."
Maandag: zoete-aardappelpuree met groenteballetjes en mosterdsaus
Natalie: “De flinterdun gesneden selder geeft een frisse toets aan de zoete-aardappelpuree”.
Dinsdag: hartige preitaart met koolslaatje
Natalie tipt:
- Extra handig om in huis te hebben: voorgesneden kant-en-klare groentemixen. Je lepelt er zelf nog yoghurt en mayonaise onder en maakt er in een handomdraai een volwaardige salade van.
- Wie graag ‘spek’ wil in deze quiche, kan er gebakken plantaardige spekjes aan toevoegen.
Woensdag: curry met veggie ‘kipstuckjes’, notenrijst en naanbrood
Natalie tipt:
- Kies zelf je eigen mix om notenrijst te maken. Ik ga meestal voor een restje noten dat nog in de voorraadkast staat. Pistachenoten, amandelen of walnoten zijn bijvoorbeeld ook lekker onder de rijst.
- De restauranttruc voor naanbrood is de heerlijke lookboter die ze er op het einde over uitstrijken. Ik warm gewoon een lepen kant-en-klare lookboter op, zo makkelijk is dat.
Donderdag: lauwe raviolisalade met gebakken herfstgroenten
Natalie: “Zin in kaas? Doe er nog wat feta, mozzarella of ricotta bij, of – voor de liefhebbers – serveer de salade met een smeuïge blauwe kaas”
Vrijdag: rode couscous met spiegelei
Natalie: “Voor de durvers: werk de spiegeleieren af met een pikante olie naar keuze”
Zaterdag: veggieburger met groentefrietjes en truffelmayonaise
Zondag: vegetarische moussaka
Natalie: “Maak de tomatensaus een dag op voorhand. Op die manier kunnen de smaken zich goed vermengen”
Dessert: pannenkoeken met chocopasta
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!