Meest recente artikelen

Aardappel op de barbecue: leg 'm ook eens op je rooster!

Dé special guest op je BBQ-feestje...

Aardappel op de barbecue: leg 'm ook eens op je rooster! Artikel

Lekker barbecueën op een zonnige dag? Behalve vis, vlees en groenten kun je ook eens een aardappel op de barbecue gooien. En dat is meer dan een gewoon patatje in de schil. Laat je inspireren door deze smakelijke ideeën!

Wil je eens wat anders dan de typische (maar oh zo lekkere!)  aardappel met kruidenboter om je BBQ-festijn compleet te maken? Voor wie nog op zoek is naar een origineel idee voor patatjes op de rooster: drie heerlijke ideeën met aardappel op de barbecue…

1 Geroosterde aardappel in papillot

Leg enkele voorgekookte aardappelen in de schil afzonderlijk op een stukje aluminiumfolie. Bestrooi ze eerst met een beetje zout. Of probeer ook eens een andere smaakmaker, zoals bijvoorbeeld rozemarijn. Plooi daarna de aluminiumfolie dicht in de vorm van een snoepje. Leg het pakketje aan de zijkant van de rooster op de barbecue. Zo hou je de papillot weg van de directe hitte van het vuur. Laat vervolgens de aardappel rustig roosteren op de barbecue.

2 Gevulde aardappel op de barbecue

Verpak rauwe aardappelen in de schil afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze in de oven of op de barbecue. Start op tijd en oefen een beetje geduld… Dit kan al snel een uurtje duren. Laat de aardappel vervolgens even afkoelen. Snij 'm doormidden en schep er heel voorzichtig het zachte kruim uit. Meng het kruim met smeuïg lekkers, zoals room, zure room of roomkaas bijvoorbeeld. Doe er ook verse kruiden of andere smaakmakers bij. Bewaar de gevulde aardappelen in de koelkast tot je het vuur hebt aangestoken. Verwarm de aardappel op de barbecue gedurende 10 minuten.

aardappel op de barbecue

3 Aardappelspiesjes met gerookt spek

Snij dunne reepjes gerookt spek dwars in twee en verpak in elk reepje een gaar aardappeltje of krieltje in de schil. Prik twee à drie patatjes op een spiesje.  Steek er eventueel nog een paar reepjes ui tussen. Rooster de spiesjes rechtstreeks op het rooster tot het spek goudbruin en krokant is. Tip: breng de aardappelen vooraf op smaak met zout, rozemarijn of andere smaakmakers. Een andere optie: kneus wat verse rozemarijn met zout in de vijzel en strooi dit mengsel erover na het bakken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen