Meest recente artikelen

BBQ? Leg ook de aardappelen op de rooster!

3 tips voor een heerlijk BBQ feest met de Oven Specials van McCain

  • Deel dit artikel:
BBQ? Leg ook de aardappelen op de rooster! Artikel

Lekker barbecueën op een zonnige vrije dag? Behalve vis, vlees en groenten kun je ook aardappelen makkelijk bereiden (of afwerken) op de barbecue. Lekker snel ook, zeker als je kiest voor de Oven Specials van McCain. Laat je inspireren door deze drie smakelijke ideeën!

1. Geroosterde aardappelen in papillot

Leg de voorgekookte aardappelen (in de schil) apart op een stukje aluminiumfolie en bestrooi met een beetje zout en/of andere smaakmakers. Sluit de folie tot een ‘snoepje’ en leg opzij op het barbecue-rooster, weg van de directe hitte. Laat daar rustig roosteren.

Tip: kies voor de Halve krieltjes met rode schil en rozemarijn van McCain en verpak ze apart in aluminiumfolie. Kruiden hoeft niet, want ze zijn al overheerlijk op smaak gebracht met rozemarijn. Met hun rode schil geven ze ook een bijzondere, kleurrijke toets aan je maaltijd!

2. Gevulde aardappelen

Verpak rauwe aardappelen (in de schil) elk apart in aluminiumfolie en rooster ze in de oven of op de barbecue (opgelet: dit kan een uurtje duren!). Laat ze even afkoelen, snij ze doormidden en schep er heel voorzichtig het zachte binnenste uit. Meng dat met bv. room, zure room of roomkaas, verse kruiden en andere smaakmakers. Zet de aardappelen tot gebruik in de koelkast en warm ze op de barbecue nog 10 minuten op.

Tip: de Halve krieltjes met rode schil en rozemarijn van McCain tover je snel en makkelijk om in gevulde aardappelen. Meng bv. kruidenkaas, gesnipperde bieslook en een snuifje zout, en schep hiervan torentjes op de halve krieltjes mee op. De rozemarijn zorgt voor een bijzonder smaakje! Verwarm de gevulde krieltjes 10 minuten op de barbecue (dat kan in het aluminium bakje waarin ze verpakt zaten).

3. Aardappelspiesjes met gerookt spek

Snij dunne reepjes gerookt spek dwars in tweeën en verpak in elk reepje een gaar aardappeltje in de schil. Prik ze per 3 à 4 op spiesjes (steek er eventueel ook nog een paar reepjes ui tussen). Rooster de spiesjes rechtstreeks op het barbecuerooster tot het spek goudbruin en krokant is. Bestrooi net voor het opdienen met rozemarijn.

Tip: nog sneller klaar met de Oven Specials Aardappelpartjes met rozemarijn en Himalayazout van McCain. Die zijn al subtiel op smaak gebracht met Himalayazout en rozemarijn. Rol ze in spek, prik ze op spiesjes en op het rooster ermee! Voor een ware smaakexplosie: stamp wat verse rozemarijn in de vijzel fijn met zout en strooi dat ‘groene zout’ over de aardappelspiesjes.

BBQ? Leg ook de aardappelen op de rooster! 1

Wist je dat…
… de Oven Specials van McCain – naast deze Halve krieltjes met rode schil en rozemarijn ook Aardappelkwartjes met Himalayazout en rozemarijn – optimaal te bereiden zijn in een barbecuetoestel met deksel? Draai ze af en toe even om, zodat ze rondom gelijkmatig geroosterd worden.

Lekker volle aardappelsmaak met een vleugje Zuiden

De Halve krieltjes met rode schil en rozemarijn van McCain hebben de volle, lekkere smaak van kwaliteitsaardappelen. De rozemarijn zorgt voor een Zuiderse toets en een uitgesproken aroma, dat in het warme gerecht pas volledig tot zijn recht komt. Zalig!

Probeer ze nu met korting!

Proef de Halve krieltjes met Rozemarijn van McCain nu met de kortingbon. Smakelijk!

BBQ? Leg ook de aardappelen op de rooster! 2

Manger sain : quand c'est amusant, on se régale encore plus ! 1

Nog meer inspiratie om lekker met de aardappelen van McCain aan de slag te gaan, vind je hier

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen