Meest recente artikelen

Take it cheesy: alles over kaas en wat je ermee maakt

Weetjes, tips, recepten…

Take it cheesy: alles over kaas en wat je ermee maakt dossier

Gek op feta, op zoek naar een recept voor gebakken halloumi of een nieuwe variant van je favoriete mac & cheese? Of wou je graag eens racletten of een kaasplankje samenstellen zoals het moet? Van camembert en geitenkaas tot blauwe kaas of ricotta: in dit dossier lees je echt alles over kaas.

Alles is natuurlijk mogelijk, maar zijn zoveel soorten kaas dat het er wat over zou zijn als je er echt geen enkele lust. Zelfs voor Pascale Naessens zit er wel eentje tussen dat haar kan bekoren (spoiler: het is geitenkaas). Bovendien kun je met elke kaas ook weer heel veel kanten uit: gooi 'm in een salade of pasta, maak er een lekkere saus mee, smelt 'm om te dippen of stel er een uitgebreide kaasschotel mee samen. Zelfs voor dessertjes draait kaas z'n hand niet om.

Wil je dan ook alles te weten komen over deze topper, dan zit je goed met dit artikel over kaas. Alle tips, wetenswaardigheden, recepten, combinaties en de verschillende soorten: alles staat hier verzameld op een heerlijk plek: ons kaasdossier.

Tips en weetjes: alles over kaas

Als je ook zo'n fan bent van kaas als wij, wil je er vast alles over weten. Zoals: hoe bewaar je kaas het best, koop je het best ongeraspte parmezaan of welke combinaties met verse kaas zijn echt hemels? Maar ook: kaasjes voor wie geen lactose mag en de soorten die het slankst zijn. Kortom: wat je maar wil weten over dit geweldige voedingsmiddel.

Supercheesy: alles over en met gesmolten kaas

Kaas wordt nog zoveel beter als hij gesmolten is en lange draden trekt of in een krokant korstje veranderd is, toch? Van de beste kaas om te smelten tot de heerlijkste ovenschotels met een kaaskorstje, de smeuïgste mac & cheese tot kaas van de grill: meer cheesy zal het niet worden…

Kaasplank

En zo komen we bij het ultieme kaasgerecht – zeg maar buffet: de kaasschotel. Hier mag je ons altijd voor wakkermaken. De juiste kaasjes, wat je erbij serveert én schenkt: alles voor en over de allerbeste kaasplank.

Soorten kaas en wat je ermee maakt

Zoveel soorten, en al evenveel gerechten. Kies je favoriet en geniet à volonté met deze recepten voor halloumi tot ricotta, mozzarella tot brie, geitenkaas tot mascarpone. En oh, niet te vergeten: feta. Want een beetje feta maakt alles (oké, de meeste gerechten) beter.

Nog meer gerechten met kaas

Nog niets gevonden wat je cheesy hart bekoort? Of heb je alle recepten al afgewerkt (eerlijk: dat begrijpen we volkomen)? Dan doen we er nog wat extra ideëen bovenop.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen