Meest recente artikelen

De perfecte macaroni met kaas: zo maak je 'm

Comfortfood op z'n best

De perfecte macaroni met kaas: zo maak je 'm How to's

Het blijft een populaire klassieker: macaroni met kaas of mac & cheese. Hoe je je recept perfectioneert? Met onze tips, natuurlijk!

Macaroni met kaas of mac & cheese: zalig toch? Deze klassieker is vooral erg populair in Engeland en Noord-Amerika én bij ons natuurlijk. Alles draait rond de twee basisingrediënten: de perfecte macaroni en lekkere kaas. Dit zijn onze beste tips voor macaroni met kaas.

Welke macaroni neem je?

Macaroni is een buisjesvormige droge pastasoort, die je meestal vindt in drie maten. Minimacaroni, korte macaroni en lange macaroni. Minimacaroni wordt vooral gebruikt in soepen of Italiaanse minestrones. De korte en lange macaroni zijn dan weer populair voor klassieke pastagerechten. Voor macaroni met kaas gebruik je het best korte macaroni.

Naast macaroni bestaan er nog héél wat andere soorten pasta. Welke je zoal kunt ontdekken en waarvoor je ze gebruikt, lees je hier.

Welke kaas kies je?

Of je nu gaat voor de klassieke macaroni met kaas of een vernieuwende variant, de kaas is essentieel! Ga voor een mix van verschillende kazen. Emmentaler is erg lekker, maar wel zacht en subtiel. Gruyère zorgt dan weer voor een rijkere smaak en een mooi korstje. Ook kazen zoals de Italiaanse fontina of Britse cheddar smelten goed en passen hier heerlijk bij. Ze zorgen voor extra pit.

Meer weten over koken met kaas? Lees dit artikel dan eens. Je ontdekt er welke kazen 't best smelten, hoe je geraspte kaas kunt invriezen en nog veel meer.

Tips voor macaroni met kaas, maar dan een tikkeltje anders

Deze recepten zijn absoluut ook de moeite waard!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen