Meest recente artikelen

Kaas op het feestmenu

Libelle Lekker & Brugge Kaas

Kaas op het feestmenu Artikel

Iedereen is dol op kaas. Wil je kaas gebruiken in je feestmenu? Dan hebben wij wat ideetjes met Brugge Kaas voor jou.

Varieer met textuur

Feest, dat betekent: extra veel genieten van extra veel smaak. Dankzij Brugge Kaas geef je elk gerecht, warm of koud, een op-en-top Belgische smaak. Elke variant heeft zijn eigen karakter, waarmee je telkens dat beetje méér toevoegt, of het nu een fruitige of extra zachte toets is. Neem nu Brugge Blomme, die heel smeuïg wordt als je ‘m verwarmt. Brugge Oud zorgt dan weer voor wat extra pit in je ovenschotel of in je quiche.

Proef meer

Je kunt Brugge Kaas op veel meer manieren gebruiken dan enkel in quiches en gratins. Maak bijvoorbeeld kaasbloemen of een krokantje met Brugge Oud. Brugge Kaas is heerlijk pittig als blokje, maar ook in gerechten een winnaar. Dit is alvast een leuk ideetje voor miniquiches met Brugge Blomme en pompoen.

Dubbel genieten

Ook wie zin heeft in een klassieker, kan zijn gasten verrassen met Brugge Kaas. Met een combinatie van verschillende Brugge Kaas-varianten maak je de fondue extra speciaal. Kies voor kazen met een uitgesproken smaak die goed smelten. Combineer bijvoorbeeld Brugge Oud en Brugge d’Or!

Hou het licht

Geen zin in te zware gerechten? Fris je kaasgerecht op met een zuurtje. Ook door veel verse groenten en tuinkruiden te gebruiken, hou je je diner in balans. Wil je een ovenschotel wat verfijnder presenteren, serveer die dan in afzonderlijke potjes of muffinvormpjes.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen