Meest recente artikelen

Waarom je nooit parmezaan moet kopen die al geraspt is

Daarom ga je beter voor parmezaan in blok!

Waarom je nooit parmezaan moet kopen die al geraspt is Artikel

Een lekkere portie parmezaankaas is dikwijls onmisbaar in de keuken. Denk maar aan een bord pasta, ovenschotel of salade: parmezaan maakt heel wat gerechten lekkerder én pittiger! Koop jij het dikwijls al geraspt in een zakje?

Volgens de Franse culinaire kenner Julie Andrieu doe je dat maar beter niet. Het kwaliteitsverschil is namelijk enorm groot, zegt ze in haar kookprogramma ‘Les Cahiers De Julie’.

Veel duurder

“Geraspte parmezaankaas uit de supermarkt is veel duurder dan verse parmezaan die je in een blok koopt. Meestal voegen ze er ook een soort van korst aan toe voor het raspen, waardoor de kwaliteit minder is en de kaas helemaal anders ruikt. Geef daarom zeker de voorkeur aan echte parmezaan in blok. Als er ‘Parmigiano Regganio’ op de verpakking staat, weet je dat je de echte hebt”, zegt Julie.

Alternatieven voor parmezaan

Verse parmezaan is superlekker, maar toegegeven: het is niet altijd even goedkoop. In dit artikel lees je alvast 3 alternatieven voor parmezaankaas die minstens even lekker, maar wel een pak goedkoper zijn!

Honger gekregen? Probeer dan zeker deze recepten met parmezaan!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen