Meest recente artikelen

Dit is de ideale kaas voor raclette

Deze kaas smelt perfect

Dit is de ideale kaas voor raclette Artikel

Hoe kouder het buiten wordt, hoe meer zin wij krijgen in gesmolten kaas. Voor een lekkere raclette hoef je niet noodzakelijk naar de kerstmarkt, want voortaan doe je het gewoon zelf!

Iedereen is dol op gesmolten kaas. Niets zo gezellig als met vrienden en familie rond de tafel zitten en genieten van een heerlijke raclette of fondue. Ideaal voor op kerstavond. Ga jij racletten? Dan is het natuurlijk belangrijk om de juiste kaas in huis te halen.

Halfzachte, gepasteuriseerde Zwitserse kazen met eetbare korst zijn ideaal om mee te racletten. Deze kazen smelten het beste zonder draden te creëren. Let op voor kazen met een plastic randje, want dat wil je natuurlijk niet mee opeten. De eetbare korst van sommige kazen voegt een lekkere, bittere toets toe. Heb je toch kaas met een plastic randje in huis gehaald? Snij het randje er dan gewoon even af voor het smelten.

In de supermarkt of bij de kaasboer vind je speciale raclettekaas, die smelt goed en behoudt zijn lekker kruidige smaak. Uiteraard is deze kaas ideaal om mee aan de slag te gaan voor een geslaagde raclette. Voorzie zo'n 200 gram kaas per persoon en verschillende bijgerechten, zoals gepofte aardappelen en fijne vleeswaren.

Ga jij liever voor gerechtjes met een twist? Experimenteer dan eens met camembert of brie in je raclette. Ook deze kazen zijn heerlijk wanneer ze warm en een beetje gesmolten zijn.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen