Meest recente artikelen

Bestaan er lekkere, vetarme kazen?

Want een dag zonder kaas is een dag niet geleefd

Bestaan er lekkere, vetarme kazen? Artikel

Kaas is zó lekker, maar bevat ook best heel wat vet. Misschien kan het wel met wat minder? Dit vindt Karolien Olaerts ervan.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Ik eet graag kaas. Zijn er lekkere vetarme kazen?"

Karolien: "Cottagecheese, ricotta en de meeste zachte geitenkazen zijn van nature vetarm en voedzaam. Het zijn goede eiwitleveranciers die weinig verzadigde vetten bevatten. Ik vind ze persoonlijk ook erg lekker! Ook lightkazen kunnen een alternatief zijn als jij ze lekker vindt, maar zelf vind ik die vaak zo teleurstellend van smaak dat ik dan liever de real deal neem. Daar eet ik automatisch minder van, omdat ze door het hogere vetgehalte sneller verzadigen. Mozzarella vind ik bijvoorbeeld zó saai, dat ik altijd voor de vettere variant op basis van buffelmelk zal kiezen. Die maakt me tenminste blij en geeft me een gevulder gevoel. Het is toch te sneu om naar vetarm te streven, maar dan geen plezier te beleven aan wat je eet? Eet jij het liefst kazen die wat vetrijker zijn, geniet er dan van en vul ze aan met veel groenten."

Tot slot nog wat tips en recepten van Libelle Lekker

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen