Meest recente artikelen

Kaas invriezen: zo doe je dat makkelijk zelf

Altijd heerlijke kaas in huis

Kaas invriezen: zo doe je dat makkelijk zelf Artikel

Wist je dat je geraspte kaas heel makkelijk kan bewaren in de diepvries? Je kan dus perfect een groot blok raspen in een keer en alles dan in porties verdelen. Met onze tips pak je het slim aan.

Kaas invriezen: onze beste tips

Heb je een blok kaas over? Dan kun je alles raspen en in de diepvries bewaren. Met deze tip wordt kaas invriezen een makkie:

  • Je kunt een gewone keukenrasp gebruiken, of een speciale kaasrasp of kaasmolentje. Kies voor de methode waar jij je het veiligst bij voelt.
  • Wrijf, voor je begint te raspen, je rasp in met een smaakloze olie (bijvoorbeeld arachideolie). Zo maak je 'm straks heel simpel weer proper.
  • Haal je stuk kaas pas net voor het raspen uit de koelkast: als de kaas te zacht is, wordt het moeilijk raspen.
  • Om ervoor te zorgen dat de sliertjes kaas niet aan elkaar gaan plakken, kun je een beetje maïszetmeel of gewone bloem door de kaas mengen. De smaak zal niet veranderen en de sliertjes blijven mooi afzonderlijk. Bijkomend pluspunt: het helpt om kaassaus te binden!
  • Vries je gemalen kaas in in niet te grote porties, weeg ze en schrijf het gewicht op het recipiënt. Je kunt zowel diepvriesdoosjes als -zakjes gebruiken.
  • De meeste kazen kun je tot 4 maanden in de diepvriezer bewaren. Vergeet de datum van invriezen niet op de diepvrieszakjes of -doosjes te noteren; zo weet je zeker wanneer het tijd is om de laatste restjes op te gebruiken (al vermoeden we dat die heerlijke geraspte kaas al ruim voor de einddatum opgepeuzeld zal zijn).

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen