Meest recente artikelen

Dit serveer je bij een kaasschotel

Lekker peuzelen

Dit serveer je bij een kaasschotel Artikel

Bij een gezellige kaas- en wijnavond horen naast een goede fles wijn en een selectie topkazen ook enkele andere smaakmakers. Wij geven je dé tips om je kaasplank te pimpen.

Brood

Bij een kaasplank denk je meteen aan brood, en terecht: brood en kaas zijn een match made in heaven. Zorg wel voor genoeg variatie: elke soort brood heeft z'n eigen voordelen. Knapperig stokbrood neutraliseert het palet en laat zich uitstekend combineren met zachte (smeer)kazen, robuust bruin brood past perfect bij abdijkazen en traditioneel notenbrood lijkt wel gemaakt om bij smeuïge schimmelkazen te eten. Schotel je je gasten ook zoutere of sterker smakende kazen voor? Vergeet dan zeker geen rozijnenbrood te voorzien. Nog lekkerder als je de sneetjes kort roostert, trouwens.

Fruit, groente en noten

Frisse stukjes fruit geven een kaasplank niet enkel kleur, maar kunnen de smaak van de kazen nog eens extra verdiepen. Beperk je niet tot druiven en halve kiwi's: er zijn heel wat andere fruitsoorten die je kaasplank kunnen verrijken. Denk bijvoorbeeld aan vijgen, peren of appels. En je zou er misschien niet meteen aan denken, maar ook groenten doen het goed op kaasschotels. Enkele toppers: selder, tomaat, komkommer en zilveruitjes. Vergeet ook niet om wat noten te voorzien.

Confituur, compote en chutney

Confituren, compotes en chutneys zijn heerlijke toevoegingen aan je kaasplank. Je kan ze kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Klassiekers zoals tomaten- en pruimenchutney of veenbessencompote doen het altijd goed, maar stap ook eens buiten je comfortzone en probeer recepten als compote van rode ui, confituur van pruim en wortel of appelchutney met salie en sjalot. Hieronder vind je nog enkele toprecepten om je gasten mee te verbluffen.

 

 

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen