Meest recente artikelen

Welke kaas past er op je ovenschotel?

Mild of pittig, smeuïg of een beetje krokant...

Welke kaas past er op je ovenschotel? Artikel

Wil je een smeltende of krokante kaas op je ovenschotel? Mild of pittig? Wij helpen je bij het kiezen van de ideale kaas voor jouw ovenschotel.

Ook fan van dat kaaskorstje? Maar welke kaas past er écht goed bij je ovenschotel? Wij helpen bij je keuze voor welke soorten je kunt gebruiken.

  • Mozzarella zorgt voor een zachte korst met een zachte smaak. Koop in een bolletje en snij het klein of koop het geraspt.
  • Emmentaler en Gruyère zorgen voor een krokanter korstje en een pittigere smaak. Mag het nog krokanter of pittiger? Meng dan wat paneermeel of parmezaan erdoor.
  • Echte kaasliefhebbers voegen wat blauwe kaas of geitenkaas toe voor een lekker verfijnde gratin met wat meer pit.
  • Welke kaas het altijd goed doet op een ovenschotel? Lekker makkelijk: kant-en-klare gratinkaas. Dat is vaak een mengeling van kaassoorten die samen voor de perfecte korst en smaak zorgen.
  • Nóg makkelijker: gewoon gebruiken wat je in huis hebt. 'Kontjes' kaas raspen, een plak eroverheen leggen… Met welke kaas je je ovenschotel ook afwerkt, mislukken kan eigenlijk niet.

Wil je een ander soort korstje? Lees dan hier verder.

De lekkerste ovenschotels met kaas

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen