Meest recente artikelen

5x verrassende combinaties met kaas

Heb jij ze al geprobeerd?

5x verrassende combinaties met kaas Artikel

Tomaat met mozzarella en brie met honing: topcombinaties, maar niet bepaald superverrassend. Heb je zin om deze keer wel onverwacht uit de hoek te komen? Dan kun je een van deze combo's eens proberen.

1. Spek + blauwe kaas

Wie houdt van winterse smaken en op zoek is naar nieuwe combinaties met kaas, zal ongetwijfeld dol zijn op deze topper: de blauwe kaas geeft extra diepte én warmte aan een gerecht, en het spek zorgt voor een zoute toets. Wie nog een zoet element wil, kan altijd een stukje fruit toevoegen. Heb je nog geen schimmelkazen geproefd? Kies dan voor een milde variant (gorgonzola is bijvoorbeeld een prima optie) en verdun eventueel met wat room. Ben je een doorwinterde blauwekaasliefhebber, dan kun je voor wat pittiger varianten zoals roquefort gaan.

 

Psst: wil je onderstaande recepten bewaren? Dat kan met één klik. Lees er hier meer over.

 

Probeer het in:

2. Watermeloen + feta

Dit is dan weer een op-en-top zomers duo. Watermeloen is de ultieme verfrissing op hete dagen, maar ‘m enkel als verkoelend tussendoortje zien, zou ‘m oneer aandoen. Maak er ook eens hartige gerechten mee zoals een slaatje of spiesje; gecombineerd met de zoute toets van een kaas als feta, wordt het geheel extra lekker.

 

Probeer het in:

3. Brie + fruit

Als je al een croque brie verorberd hebt, weet je hoe verslavend deze kaas is. Brie doet ‘t prima in hartverwarmende, vaak ietwat zware gerechten, maar als je er fruit aan toevoegt, wordt je bord opeens een stuk luchtiger. Onze favorieten: peer, vijg en appel. Maar wees niet bang om ook eens aardbei, sinaasappel(zeste) of veenbes te proberen!

 

Probeer het in:

4. Geitenkaas in zoete recepten

Weinig dat zo lekker is als een salade geitenkaas, toch? Maar met zoete desserts heb je geitenkaas vast nog niet geassocieerd. Je kunt je het vast beter inbeelden als je bedenkt hoeveel lekkerder een toast geitenkaas wordt met een druppeltje honing. Voor nagerechten gaan we overigens wel liefst voor verse geitenkaasjes.

 

Probeer het in:

5. Courgette + mozzarella

Ons zul je nooit een salade caprese zien afslaan, maar mozzarella is ook heerlijk bij andere groenten. Wist je bijvoorbeeld dat courgette en mozzarella beste maatjes zijn? Je kunt plakjes mozzarella in je ovenschotel met courgette verwerken, maar ook een fris aperitiefhapje met mozzarellabolletjes en gemarineerde courgette zal je probleemloos overtuigen.

 

Probeer het in:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen