Meest recente artikelen

Italiaanse klassiekers

  • Deel dit artikel:
Italiaanse klassiekers Artikel

Italië heeft een rijke culinaire cultuur. En elke streek in Italië heeft zo zijn eigen klassieker

  • Vitello tonnato – kalfsvlees met tonijnsaus – is een specialiteit uit Piëmonte

 

  • Uit Ligurië komt de pesto genovese (uit Genua): een kruidige pasta van basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaan.

 

  • Ossobuco is een specialiteit uit Milaan. De kalfsschenkel wordt geserveerd met gremolata: een mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook.

 

 

  • Het populairste Italiaanse dessert, tiramisu, komt oorspronkelijk uit Treviso, in de regio Veneto.

 

  • De bistecca alla fiorentina, een enorme T-bone steak, kort geroosterd op een houtskoolvuur, is een specialiteit uit Firenze. Op deze website vind je dit leuke alternatief.

 

  • Een veel gegeten pasta is tagliatelle con ragù, over de hele werlde bekend als pasta bolognese, ofwel uit Bologna.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen