Italiaanse klassiekers
Italië heeft een rijke culinaire cultuur. En elke streek in Italië heeft zo zijn eigen klassieker
- Vitello tonnato – kalfsvlees met tonijnsaus – is een specialiteit uit Piëmonte
- Uit Ligurië komt de pesto genovese (uit Genua): een kruidige pasta van basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaan.
- Ossobuco is een specialiteit uit Milaan. De kalfsschenkel wordt geserveerd met gremolata: een mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook.
- De lekkerste pasta alle vongole, met schelpjes, eet je in Napels.
- Het populairste Italiaanse dessert, tiramisu, komt oorspronkelijk uit Treviso, in de regio Veneto.
- De bistecca alla fiorentina, een enorme T-bone steak, kort geroosterd op een houtskoolvuur, is een specialiteit uit Firenze. Op deze website vind je dit leuke alternatief.
- Een veel gegeten pasta is tagliatelle con ragù, over de hele werlde bekend als pasta bolognese, ofwel uit Bologna.