Meest recente artikelen

Italiaanse klassiekers

Italiaanse klassiekers Artikel

Italië heeft een rijke culinaire cultuur. En elke streek in Italië heeft zo zijn eigen klassieker

  • Vitello tonnato – kalfsvlees met tonijnsaus – is een specialiteit uit Piëmonte

 

  • Uit Ligurië komt de pesto genovese (uit Genua): een kruidige pasta van basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaan.

 

  • Ossobuco is een specialiteit uit Milaan. De kalfsschenkel wordt geserveerd met gremolata: een mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook.

 

 

  • Het populairste Italiaanse dessert, tiramisu, komt oorspronkelijk uit Treviso, in de regio Veneto.

 

  • De bistecca alla fiorentina, een enorme T-bone steak, kort geroosterd op een houtskoolvuur, is een specialiteit uit Firenze. Op deze website vind je dit leuke alternatief.

 

  • Een veel gegeten pasta is tagliatelle con ragù, over de hele werlde bekend als pasta bolognese, ofwel uit Bologna.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen