Recept

BBQ-pizza met prei en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Barbecue expert Gilles Draps geeft speciaal voor project Libelle zijn beste recept voor een heerlijke pizza die je makkelijk op de BBQ maakt. 

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem met het zout in de mengkom van de keukenrobot. Los de gist op in het lauwwarme water en laat even staan tot je belletjes ziet op het wateroppervlak.

  2. 2

    Zet de keukenrobot aan en voeg beetje bij beetje het water toe. Voeg daarna ook de olijfolie toe. Laat enkele minuten draaien en ze de keukenrobot dan enkele minuten af.

  3. 3

    Laat het deeg daarna nog 7 minuten draaien. Verpak in plastic folie en laat een nacht in de koelkast liggen. Haal het deeg zes uur voor gebruik uit de koelkast.

  4. 4

    Kneed het deeg nog enkele minuten met de hand en verdeel het dan in 6 gelijke stukken. Neem een grote schaal en bestrooi de bodem met griesmeel. Leg hierop de deegbollen. Dek goed af met plastic folie.

  5. 5

    Laat het deeg opnieuw 4 à 6 uur rijzen. Rol elk bolletje dan uit tot een pizza. Doe dit het liefst met de hand.

  6. 6

    Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Besprenkel met mozzarella, preiringen, salie en mozzarella.

  7. 7

    Gaar de pizza’s ± 7 à 8 minuten op een pizzasteen in de barbecue (met afgesloten deksel). Je kunt dit ook doen in een houtoven van 400°C. Dan zijn ze klaar na 2 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

BBQ-pizza met prei en salie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!