Casarecce con pesto alle Genovese
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Casarecce con pesto alle Genovese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Felice Miluzzi van Ristorante Rossi in Leuven. Miluzzi was de beste Italiaanse chef van België in 2017: “Gebruik kleine basilicumblaadjes, die zijn intenser van smaak. Persoonlijk vind ik pesto ook het lekkerst als je ‘m in de vijzel maakt. Maak je ‘m toch in de mixer of blender? Voeg dan een ijsblokje toe zodat je pestosaus mooi gaat glanzen. Voeg de pesto ook van het vuur toe aan je pasta, anders kan hij bruin kleuren.”

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vetstof goudbruin.

  2. 2

    Spoel het basilicum en pluk de blaadjes. Doe ze samen met de pijnboompitten, de geraspte kaas, het gepelde teentje knoflook en de olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de pasta af en meng er de pesto door. Verdeel over de borden, strooi er nog wat extra geraspte parmezaan over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vetstof goudbruin.

  2. 2

    Spoel het basilicum en pluk de blaadjes. Doe ze samen met de pijnboompitten, de geraspte kaas, het gepelde teentje knoflook en de olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de pasta af en meng er de pesto door. Verdeel over de borden, strooi er nog wat extra geraspte parmezaan over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.