Recept

Ossobuco met gremolata en pastinaak-spinaziepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slanktip: serveer een gezonde pastinaakpuree bij het gerecht in plaats van een klassieke aardappelpuree en laat de boter weg. Pastinaak bevat wel wat calorieën, maar is rijk aan vezels, waardoor je snel verzadigd bent. 

bereiding
  1. 1

    Maak de gremolata. Spoel de citroen en rasp de schil. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie heel fijn. Meng en zet even apart.

  2. 2

    Wentel de kalfsschenkels door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie samen met de boter in een pan. Bak de kalfsschenkels goudbruin langs beide kanten. Haal ze uit de pan.

  3. 3

    Pel de uien, schil de wortelen en maak de selder schoon. Snipper alle groenten superfijn. Schenk opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan en stoof er de groentjes in. Blus dan met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg het kruidentuiltje en de tomatenblokjes toe, leg het vlees opnieuw in de pan en laat 1.30 uur sudderen op een zacht vuur.

  4. 4

    Maak intussen de puree. Schil de pastinaak en de aardappelen en snij ze in grove stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Spoel de spinazie en zwier droog. Giet de pastinaak en de aardappelen af, hou een beetje kookvocht bij. Stamp de aardappelen en de pastinaak jn tot een smeuïge puree en laat er de spinazie in slinken. Giet er eventueel nog wat kookvocht bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Serveer de ossobuco in een mooie schaal en werk af met de gremolata. Serveer er de pastinaak-spinaziepuree bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ossobuco met gremolata en pastinaak-spinaziepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!