Tiramisu met Petit beurre en noten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tiramisu met Petit beurre en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuke variant op de topklassieker

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de dooiers met 60 g poedersuiker tot een schuimige witte massa. Roer er de mascarpone door.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel ze voorzichtig door het mengsel.

  3. 3

    Verkruimel de 8 petit-beurres. Smelt de boter en 20 g suiker in een pan en laat er 8 walnoten in kleuren. Laat afkoelen. Hak de rest van de noten grof en meng ze met de koekkruimels.

  4. 4

    Verdeel het kaasmengsel en de notencrumble in laagjes over 4 hoge glazen: begin met crumble en eindig met mascarpone. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Werk elk glaasje af met 2 gekaramelliseerde noten en serveer met de rest van de koekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de dooiers met 60 g poedersuiker tot een schuimige witte massa. Roer er de mascarpone door.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel ze voorzichtig door het mengsel.

  3. 3

    Verkruimel de 8 petit-beurres. Smelt de boter en 20 g suiker in een pan en laat er 8 walnoten in kleuren. Laat afkoelen. Hak de rest van de noten grof en meng ze met de koekkruimels.

  4. 4

    Verdeel het kaasmengsel en de notencrumble in laagjes over 4 hoge glazen: begin met crumble en eindig met mascarpone. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Werk elk glaasje af met 2 gekaramelliseerde noten en serveer met de rest van de koekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.