Ananas-kokostiramisu met kokosrotsjes
bereiding
-
1
Schil de ananas en snij het vruchtvlees in fijne blokjes of reepjes. Hak de muntblaadjes fijn en meng ze onder de ananas. Rasp de schil van de limoenen en pers uit één helft het sap. Meng de limoenschil en het limoensap onder de kokosmelk. Zet even opzij.
-
2
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Voeg de mascarpone toe aan het eidooier-suikermengsel en meng goed. Klop de room luchtig. Schep de slagroom voorzichtig onder de mascarpone. Schep ook het eiwit voorzichtig onder het mengsel.
-
3
Leg een laagje ananas in een schaal. Duw de kokosrotsjes een beetje platter en wentel ze kort door het kokosmelkmengsel. Leg ze op de ananas. Schep hierop een laag mascarponecrème. Herhaal de laagjes. Laat de tiramisu minstens 4 uur (tot een dag) opstijvenin de koekkast.
-
4
Werk de tiramisu voor het serveren af met de kokosschilfers en eventueel nog enkele ananasbladeren of verse munt.