• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Klassieke spaghetti bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé italiaanse klassieker bij uitstek

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 1 ui fijn. Snij de wortelen in plakjes. Pel en plet 2 teentjes knoflook.

  2. 2

    Laat het gehakt rul bakken in een beetje olie. Doe er de ui, de wortelen en de knoflook bij. Schep goed om.

  3. 3

    Voeg er de tomatenblokjes, de bouillon, de oregano, tijm, laurier en een scheutje porto aan toe. Dek af en laat 40 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de wortelen beetgaar zijn.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af.

  5. 5

    Breng de gehaktsaus op smaak met peper en zout. Vermeng meteen met de pasta. Serveer met de kaas in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 1 ui fijn. Snij de wortelen in plakjes. Pel en plet 2 teentjes knoflook.

  2. 2

    Laat het gehakt rul bakken in een beetje olie. Doe er de ui, de wortelen en de knoflook bij. Schep goed om.

  3. 3

    Voeg er de tomatenblokjes, de bouillon, de oregano, tijm, laurier en een scheutje porto aan toe. Dek af en laat 40 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de wortelen beetgaar zijn.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af.

  5. 5

    Breng de gehaktsaus op smaak met peper en zout. Vermeng meteen met de pasta. Serveer met de kaas in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.