Recept

Penne alla Norma

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte Italiaanse klassieker!

bereiding
  1. 1

    Maak de tomatencompote. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook en fruit de helft aan in olijfolie. Voeg de chilivlokken toe en roer goed los. Spoel en halveer de kers-tomaten. Doe er balsamicoazijn bij en voeg ze met de tomatenpulp toe aan de sjalot en de knoflook. Doe er de verse tijm en rozemarijn bij en laat ze 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Breng eventueel nog extra op smaak met tabasco of sriracha.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Draai de ricotta om in een klein ovenschaaltje. Besprenkel de kaas met olijfolie, kruid hem met peper en zout en gaar hem 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel intussen de aubergines en snij ze in plakjes. Verhit een flinke laag olijfolie in een pan en bak de aubergines knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Neem de ricotta uit de oven en laat hem even afkoelen. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en vang het kookvocht op. Doe de penne samen met een kopje kookvocht bij de tomatencompote. Laat de saus 1 minuut indikken. Stort de pasta in een mooie schaal en werk hem af met de gebakken aubergines, de vlokjes gebakken ricotta, de geraspte parmezaan en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne alla Norma

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!